Tips voor een efficiënte inbraakbeveiliging

Je wil het niet meemaken dat mensen met slechte bedoelingen bij nacht en ontij, maar ook overdag, je bedrijfsgebouw binnen dringen en aan de haal gaan met waardevolle spullen of strategische machines onklaar maken. Met deze tips zorg je voor een goede beveiliging van je bedrijfspand.

Tip 1: Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk aan ramen en deuren zijn de basis van een goede beveiliging. Met een veiligheidscilinder met certificaat ben je er zeker van dat alleen jij een sleutel kan laten bijmaken. Kies ook voor een slot met keurmerk (SKG). Een kwalitatief slot herken je aan het I3-label. De I staat voor indringing en de 3 geeft aan dat het slot minstens drie minuten beschermt tegen inbraak. Ook elektrische sloten zijn efficiënt tegen inbraken en ze zijn bovendien gebruiksvriendelijk. Je opent de deur niet met een sleutel, maar met een badge, een afstandsbediening of met je smartphone. Rolluiken voor ramen maken het voor inbrekers erg lastig om binnen te geraken.

Tip 2: Zorg voor goede verlichting

Verlichting binnen en rond je bedrijfspand zorgt ervoor dat het voor inbrekers minder aantrekkelijk is om binnen te dringen. Uit ecologisch (en economisch) oogpunt kan je kiezen voor bewegingssensoren. Op strategische plaatsen kan je ook spotlights hangen. Daar houden mensen met slechte bedoelingen niet van. Heb je camera’s hangen, met goed gerichte spotlights zijn de inbrekers beter herkenbaar op de beelden.

Tip 3: bewakingscamera

Een efficiënte manier van inbraakbeveiliging zijn camera’s, in en rond je bedrijfsgebouw. Ook op momenten dat er niemand aanwezig is, wordt er een ‘oogje in het zeil gehouden’. Als dieven de camera’s zien hangen, zijn ze ook minder snel geneigd om in te breken.

Tip 4: Installeer een hek, een slagboom, een toegangspoort,…

De toegang tot je bedrijf kan je extra beveiligen met een hek, een slagboom, een toegangspoort met controlesysteem. Rond een vrijstaand pand kan je ook hekwerk plaatsen, eventueel afgewerkt met prikkeldraad.

Tip 5: Screen je medewerkers

Misschien een onverwachte tip, maar eentje die wel belangrijk is. Een goede screening van de werknemers die je in dienst neemt, voorkomt problemen achteraf. Tag: alarmsysteem